Hvordan er det at være deltager ved et af de helt store springstævner? Vores dygtige brand ambassadør og springrytter, Line Busk Heltborg, har ført dagbog over sine spændende oplevelser ved Nordisk Mesterskab, som foregik i slutningen af juni i Hammarö i Sverige.

 

Af: Hooves ambassadør Line Busk Heltborg

 

27/06 – tirsdag

Så kom dagen endelig, hvor vi skulle sejle til Sverige! Beadee var bare blevet redet lidt let dressur op til dagen, så hun havde energi til det lange stævne. Jeg havde glædet mig utrolig meget, da det var mit første store mesterskab, udover DM!
Beadee kørte i hestelastbil med to andre heste derop. Vi fik lov til at få Beadee med op at køre ved nogle vi kendte, som også skulle ride NM, så hun ikke skulle stå alene i en trailer i 9 timer. Både køreturen og sejlturen gik rigtig godt! Vi var nede på dækket for at se, hvordan hestene stod undervejs, og så fik de noget mash, så de kunne få lidt væske, da de ikke var så glade for at drikke. Hestene stod rigtig roligt, da vi tjekkede til dem.
Vi ankom til stævnepladsen lige omkring midnat. Staldene var så flot pyntede op med flag fra de forskellige lande! Hen over boksene hang der bannere og flag, og det gav bare en fantastisk stemning! Beadee’s boks blev også pyntet med danske flag og et boksgardin med danmarksflag på. Da vi var færdige med at pakke ud og gøre alt klar, tog vi hjem til sommerhuset, som vi havde lejet, og som vi skulle bo i hele ugen. Det var et super fint lille sommerhus med en masse trædetaljer! Men jeg var da godt nok også ved at være træt, da jeg så kom i seng!

 

28/06 – onsdag

Så kom dagen, hvor jeg skulle ride opvarmningsklassen på Beadee. Jeg var super spændt på, hvordan hun ville reagere på det nye sted og de nye omgivelser. Da vi kom ned i stalden, lå hun ned, så jeg tror, at hun allerede var faldet godt til! Det var første dag, hvor vi kunne se banen og de andre lækre omgivelser, da der jo var helt mørkt, da vi kom i går. Men hold da op et fint sted! Banerne lå med udsigt over en kæmpe sø, og der lå andre små søer i midten af det hele. Det var simpelthen så smukt! Banerne var også super gode! Springbanen var enorm og havde en super lækker bund! Stedet var kæmpe stort! Der blev både holdt NM i dressur, og spring for mange forskellige aldersgrupper, men man følte slet ikke, at der var mange mennesker, når stedet var så stort. Der var en del ryttere jeg kendte deroppe, så det var bare super hyggeligt at gå rundt med hinanden, og at se de andre ryttere ride, når man ikke lige selv skulle noget med sin hest. Og nu når man ikke var så mange, som man plejer til andre stævner, syntes jeg man fik snakket med nogle, som man ikke havde snakket med før, og det var bare super fedt! Da det var ved at være tid til, at vi skulle have Beadee ud, og have børstet hende, gik min mor og vores hjælper Vivi op i stalden, imens mig og min far lærte banen. Da vi var færdige med det, gik jeg op i stalden, og gjorde de ting, som jeg skulle gøre færdige. Allerede på opvarmningen var hun virkelig god! Hun var så styrbar, og så går hun ind på banen og leverer en dobbelt nulrunde og bliver nummer 2, kun lige slået med et mulehår!  🙂
 

 

29/6 – torsdag

Så kom dagen, hvor det rigtige NM startede for mit vedkommende! Allerede om natten havde jeg svært ved at sove, da jeg glædede mig så meget! Dagen før blev Beadee redet inden hun skulle springe senere, men det kunne hun ikke denne dag, da hun allerede skulle starte klokken 8.00. Så jeg havde en fornemmelse om, at hun nok skulle være frisk nok, og det var hun også, men sprang rigtig godt! Jeg lavede så en kæmpe fejl på banen, så jeg måtte tage en volte.. Jeg var så skuffet over mig selv, og jeg kunne ikke rigtig forstå, hvordan jeg kunne glemme banen og så til NM? Jeg kan ikke huske hvornår, jeg sidst har gjort det. Men hvad skulle jeg gøre? Blive ved med at være irriteret over min præsentation? Det hjalp jo ikke noget. Jeg måtte bare gå ind og vise i anden runde, at vi godt kunne! Og det gjorde vi så ved at vi red en fejlfri runde!
 

 

30/06 – fredag

Så kom vi til sidste dag, hvor Beadee skulle ride. Hun blev igen redet fra morgenstunden, nu når hun ikke kunne komme på fold, så var det godt for hende lige at få gang i benene. Vi trak også rigtig mange ture med hende under stævnet, da det er rigtig godt for heste, der er vant til at gå ude hele dagen! Senere hen på eftermiddagen skulle Beadee ride. Det var igen i dag en metode med to runder. Det gik ikke helt så godt, som jeg havde håbet på, men det var okay. Hun havde et par bomme, men tror også, hun var ved at være lidt træt. Men nu går vi hjem og får trænet de småting, vi havde lidt problemer med. Så er jeg sikker på, at vi nok skal være klar til DM om cirka to uger!
Det har været den fedeste oplevelse bare at være med! Jeg er så taknemmelig for, alle de mennesker der har hjulet mig og ikke mindst Beadee, som har gjort det muligt at give mig en oplevelse for livet! En oplevelse man aldrig glemmer!

 

// Brand ambassadør, Line Busk Heltborg